Fabrikayı kurdu, ihaleyi aldı

Fabrikayı kurdu, ihaleyi aldı

ABD'deki fabrikasını planlanandan önce tamamlayan Borusan Mannesmann, Gemlik tesislerinden ABD'ye 130 milyon dolarlık sipariş aldı

A+A-

ABD'deki fabrikasını planlanandan önce tamamlayan Borusan Mannesmann, Gemlik tesislerinden ABD'ye 130 milyon dolarlık sipariş aldı

Şirketten konuyla ilgili olarak KAP'a gönderilen 2 açıklama şu şekilde: 

130 milyon dolarlık sipariş

"Şirketimizin stratejik büyüme alanlarından biri olarak konumlandırmış olduğumuz büyük çaplı enerji hat borularına yönelik faaliyetlerimiz çerçevesinde, Amerika Birleşik Devletlerinin Texas eyaleti sınırları içinde inşa edilecek olan toplam 449km uzunluğundaki bir NGL Boru Hattı Projesi için ihtiyaç duyulacak boruların tedariği işini üstlenmiş bulunmaktayız.

Toplam kontrat bedeli yaklaşık 130 milyon USD olan iş kapsamında, Gemlik tesislerimizde üretimi gerçekleştirilecek olan spiral kaynaklı çelik borular öncelikli olarak ABD'nin Houston/Texas limanına gönderilecek ve buradan yine Texas Eyaleti sınırları içerisinde bulunan 3 farklı stok sahasına sevk edilecektir. Proje kapsamındaki boruların üretimi ve sevkiyatı 2015 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Yurtiçinde ve yurtdışında kazandığımız benzeri ihalelere kıyasla, söz konusu proje 449 km ile bugüne kadar üretimini yapacağımız en uzun boru hattı projesi olacaktır. Ayrıca şirketimiz bu projede ilk kez 24,5 metre spiral kaynaklı doğalgaz hattı borusu" üretimi gerçekleştirecektir.

Şirketimiz, daha önce Kamuoyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurmuş olduğu üzere; TANAP projesi gibi içinde bulunduğumuz ekonomik coğrafyanın önemli boru hattı projelerinin tedarikçisi olmakla kalmayıp, aynı zamanda global bir çelik boru üreticisi olmanın bir unsuru olarak hedeflemiş olduğu yurtdışı pazarlarda da önemli projelerin tercih edilir bir tedarikçisi konumundadır.   "

ABD'de kurduğumuz yeni fabrika ile ilgili açıklama

Şirketimiz tarafından, petrol ve gaz sondaj kuyularında kullanılan OCTG boruları ile yine enerji sektöründe kullanılan hat borularının üretimine yönelik olarak, temeli Nisan 2013'te atılan ABD'nin Texas eyaleti Houston şehrindeki fabrikamızın kurulumu ve devreye alınması, toplam 150 milyon ABD doları tutarında bir yatırım ile bütçesi dahilinde kalarak planlanandan önce tamamlanmıştır. Fabrikamızın Boru Üretim Holü, Muayene Tesisi, Diş Açma Tesisi kademeli olarak devreye alınmış, son olarak Isıl İşlem Tesisi de devreye alınarak hizmete girmiştir.

Halihazırda 165'i mavi yakalı olmak üzere 232 çalışanı bulunan fabrikamız 530 dönüm arazi üzerine kuruludur. Her türlü talebe uygun ürün üretebilecek esneklikte bir yapıya sahip olan fabrikamızda boyuna kaynak ve kaynak dikiş tavı teknolojisindeki en son ve ileri teknoloji kullanılmaktadır.

Fabrikamız her ne kadar 2014 yılının ikinci yarısında temel olarak devreye alma çalışmaları kapsamında faaliyet göstermiş olsa da, bu süre zarfındaki ticari faaliyetlerinin sonucu olarak toplam 130 milyon ABD doları seviyesinde bir ciro hacmine ulaşmıştır. 2015 yılında kapasite kullanım oranını arttırması ve tüm ticari faaliyetleri sonucunda 300 milyon ABD doları ciro hedefine ulaşılması hedeflenmektedir. Fabrikamızda, tam kapasiteye geçildiğinde ise toplam 300 kişilik istihdam seviyesine ve yaklaşık 500 milyon ABD ciro seviyesine ulaşılacaktır.

Şirketimiz, bu önemli atılımı ile artan kaya gazı ve kaya petrolü sondajlarına yönelik OCTG boru talebini hem ABD'de hem de dünya pazarlarında karşılamayı hedeflemektedir. Son üç yılda petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerinde kullanılan boruları ABD pazarına ihraç eden büyük uluslararası firmalardan biri haline gelmiş olan Şirketimiz, gerçekleştirmiş olduğu bu stratejik yatırım neticesinde ABD'deki yerel bir üretici olma vasfına da kavuşarak ABD pazarında sektörünün ilk 5 önemli üreticisinden biri olmak vizyonu ile hareket etmektedir.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.