Facebook içerik doğrulamak için Reuters’la anlaştı

Facebook içerik doğrulamak için Reuters’la anlaştı

Facebook, uluslararası  haber ajansı Reuters ile işbirliğine gidiyor. Amaç Facebook ve sahip  olduğu fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’daki içeriklerin  doğruluğunun teyit edilmesini sağlamak.

A+A-

Dünyanın en geniş sosyal iletişim platformu Facebook, uluslararası  haber ajansı Reuters ile işbirliğine gidiyor. Amaç Facebook ve sahip  olduğu fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’daki içeriklerin  doğruluğunun teyit edilmesini sağlamak.

BBC Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre, ABD  başkanlık seçimleri öncesi sayfalarındaki yalan haberlerin  kaldırılması konusunda büyük baskı altında olan Facebook, yanlış  bilgilerin daha hızlı tespiti için geçen Aralık ayında ABD’de bir  deneme projesi başlatmıştı.

Haber ajansı Reuters bünyesinde oluşturulan yeni bir birim, Facebook’un hem İngilizce hem İspanyolca konuşan ABD’li üyeleri için,  kullanıcıların yüklediği fotoğraf, video, haber ve diğer içerikleri  doğrulamak için çalışacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.