Facebook kendi kripto parasını gelecek yıl piyasaya sürecek

Facebook kendi kripto parasını gelecek yıl piyasaya sürecek

Facebook 2020'de kendi kriptoparası 'Libra'yı piyasaya sürecek

A+A-

Facebook 2020 yılında kendi kriptoparasını piyasaya süreceğini duyurdu. 'Libra' isimli sanal para birimi pek çok büyük kuruluş ile birlikte Mastercard ve Visa tarafından destekleniyor.

Euronews'un internet sitesinde yer alan habere göre, Facebook'un hayata geçirmesi beklenen blok zinciri teknolojilerinin en önemlisi olarak görülen küresel kriptoparanın kısa zamanda Bitcoin'den daha değerli ve daha istikrarlı olacağı öngörülüyor.

Bitcoin gibi spekülatif olmaması için gerçek varlıklarla desteklenecek olan Libra'nın sanal ve gerçek dünyada alış-veriş, transfer ve her tür ödeme için kullanılması planlanıyor.

Facebook yetkilileri esas amacın ilk küresel ana akım, istikrarlı ve güvenilir kriptoparayı yaratmak olduğunu belirtiyorlar. Libra'nın dolar kadar güvenli olması ve Libra ile kredi işlemlerinin yapılması hedefleniyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.