Faiz artırımı Haziran'da da devam edecek!

Faiz artırımı Haziran'da da devam edecek!

TCMB Para Politikası Kurulu kararlarını değerlendiren Morgan Stanley, faiz oranının 326 baz puan ile 2009'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığını bildirdi.

A+A-

TCMB Para Politikası Kurulu kararlarını değerlendiren Morgan Stanley, Banka'nın beklentilerin üzerinde, 75 baz puanlık bir sıkılaştırmaya gittiğini ve gerçekleşen reel politika faiz oranının 326 baz puan ile 2009'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığını bildirdi.

Para Politikası Kurulu'nun faiz artırımına Haziran ayında 50 baz  puan ile devam edeceğini öngören Morgan Stanley, "Beklentilerin üzerinde faiz artırımına rağmen TL'deki sınırlı pozitif reaksiyonu bize, TCMB'nin eğrinin önüne geçmek için pozitif bir sürpriz yaratmaya ihtiyacı olduğuna işaret ediyor. Bunu yapmanın en az maliyetli yolu, bize göre ölçülü bir faiz artırımı ile politika sadeleştirme hareketini  birleştirmek" dedi.

TCMB'nin Kasım 2017'den bu yana tüm fonlamayı marjinal orandan yapmakta olduğuna işaret eden Morgan Stanley, bu nedenle ortodoks  olmayan politika belirlemeyi sürdürmenin bir esneklik sağlama faydası kalmadığına dikkat çekti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.