Faiz artırımı için Nisan erken

Faiz artırımı için Nisan erken

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Nisan ayı FOMC toplantısının faiz artırımına karar vermek için erken olacağını savundu.

A+A-

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Nisan ayı FOMC toplantısının faiz artırımına karar vermek için erken olacağını savunurken, verilerin imkan vermeleri halinde Haziran ayında bir faiz artırımı destekleyeceğini söyledi.

"Faizler konusunda bir sonraki adımı atmayı destekleyeceğim bir nokta gelecek, ancak bu şu anda olmayacak" diye konuşan Kaplan, "Eğer GSYH, istihdam ve diğer veriler yeterince güçlü olurlar ise Fed'in Haziran toplantısında bir faiz artırımını savunmak konusunda oldukça açık fikirli olabilirim" dedi.

Aralık ayında yapılan ilk faiz artırımı sonrasında ortala konan 'ihtiyatlı ve sabırlı' hareket etme politikasını destekleyen Kaplan, 26-27 Nisan'da yapılacak FOMC toplantısının istihdam büyümenin yeterince güçlü olup olmadığı, ekonomik büyümenin zayıf olup olmadığı konusunda birşeyler söylemek için çok erken olacağını savundu. 

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.