Faiz indirimi beklentisi güçleniyor

Faiz indirimi beklentisi güçleniyor

Enflasyondaki gerileme ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentilerini güçlendirmeye başladı. Goldman'a göre MB 2015’in ilk yarısında 125 baz puan faiz indirimi yapabilir

A+A-

Enflasyondaki gerileme ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentilerini güçlendirmeye başladı. Goldman'a göre MB 2015’in ilk yarısında 125 baz puan faiz indirimi yapabilir.

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan 2015’in ilk yarısında 125 baz puan faiz indirimi beklentisini yineledi. Bankadan yapılan açıklamada, “Türkiye 2015’in ilk yarısında enflasyonda hızlı gerilemeye tahminimizi koruyoruz. Merkez Bankası’ndan haftalık repo faizinde 2015’in ilk yarısına kadar 125 baz puan indirim beklemeyi sürdürüyoruz” denildi. Şu an yüzde 8,25 düzeyinde olan politika faizinin yüzde 7'ye çekilmesi bekleniyor.

ABD’li banka JPMorgan Chase de enflasyonla ilgili değerlendirme geçti. Bankadan yapılan açıklamada, “Gıda fiyatlarında beklentilerin altında bir artış TÜFE’nin düşük çıkmasında etkili oldu. İstikrarlı bir lira, gıda fiyatlarında dönüş ve enerji fiyatlarında düşüş enflasyonun gelecek sene belirgin şekilde düşmesini sağlayacak” denildi. 

Banka yıl sonu beklentisini de aşağı çekti. Bankadan yapılan açıklamada, “2014 sonu TÜFE beklentimizi yüzde 9,4’ten yüzde 9’a çekiyoruz. Sürpriz enflasyon verisine rağmen MB’nin temkinli kalmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.