Faiz indirimi devam edecek mi?

Faiz indirimi devam edecek mi?

TCMB'nin faiz indirimini değerlendiren JP Morgan indirim hızının yavaşladığına dikkat çekerken Capital Economics ise Banka'nın faiz indirimine gelecek ay da devam edeceği görüşünü dile getirdi.

A+A-

JP Morgan: TCMB faiz indirim hızını yavaşlattı ve daha ihtiyatlı bir dil kullandı

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısından çıkan 50 baz  puanlık faiz indirimi kararını değerlendiren JP Morgan, TCM'nin 9'uncu kez faiz indirimi yaptığını, ancak bunun en küçük indirim olduğunu  ifade etti.

"Daha önemlisi, TCMB'nin faiz açıklamasında kullandığı dilde açık bir değişiklik var" değerlendirmesini yapan JP Morgan, "Hali hazırdaki negatif reel faizler, göreceli olarak katı enflasyon ve lira üzerindeki  baskı dikkate alındığında, para politikasında gevşemenin döngüsünün hali hazırda sonunun yakın olduğu görüşündeyiz" ifadelerini kullandı.

TCMB'nin açıklamasındaki daha ihtiyatlı ifadelerin bu görüşü  teyit ettiğini savunan JP Morgan, TCMB'nen gelecek ay 25 baz puan daha faiz indirimi beklediklerini ve sonrasında TCMB'nin bekle ve gör  moduna gçeceğini öngördüklerini vurguladı.

Capital Economics ise Banka'nın faiz indirimine gelecek ay da devam edeceği görüşünü dile getirdi.

TCMB'nin gelecek ay gösterge konumdaki bir hafta vadeli repo faiz oranını 50 baz puan daha düşürerek yüzde 7,75'e çekeceğini tahmin  eden Capital Economics, "Ekonomi toparlanmaya başladığında, global  finansal kriz sonrasında olduğu gibi, politik baskının merkez bankasın  para politikasını çok uzun süre çok gevşek tutmaya zorlamasının  ana risk olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini de yaptı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.