Faiz yarışında frene basılıyor

Faiz yarışında frene basılıyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, mevduatı kapmak için faiz oranlarının yükseltilmesi sonucunu doğuracak bir politikaya kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, mevduatı kapmak için faiz oranlarının yükseltilmesi sonucunu doğuracak bir politikaya kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Canikli, “Bankalar yarışla faizi yükseltiyor. Bunu yaptığımız zaman mevduat ve kaynak miktarı artmıyor sadece yer değiştiriyor” dedi.

Bankaların mevduat yarışına hükümet el atıyor. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, mevduatı kapmak için faiz oranlarının yükseltilmesi sonucunu doğuracak bir politikaya kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Canikli, “Bu enflasyon için de geçerli. Burada sadece bankalar değil, kim yetkiliyse herkesin üstüne düşeni yapması gerekir. Bu noktada bankaların da önemli rolleri var. Sıkıntı şuradan kaynaklanıyor; Bankalar mevduat kapma yarışına giriyorlar, faizi yükseltiyorlar. Bunun hiç kimseye faydası yok. Bunu yaptığımız zaman mevduat ve kaynak miktarı artmayacak sadece yer değiştirecek. Bankaların faiz yarışına girmelerini mutlaka engellememiz gerekiyor.” dedi.

ENFLASYON DÜŞÜYOR

Enflasyondaki düşüşün yüksek büyüme rakamlarının yakalandığı bir dönemde gerçekleşmesinin önemine işaret eden Canikli, “Türkiye gibi ülkelerde belli bir rakamın üstünde büyüme oranı yakaladığınızda bu durum enflasyonun artmasını da beraberinde getirebiliyor” diye konuştu. İşsizlik oranına da değinen Canikli, 2016 yılında net istihdam sayısının 137 bin olduğunu, bu yıl şu ana kadar 1 milyon 100 bin net istihdama ulaşıldığını aktardı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.