Faiz yüzde 7.40'a geriledi

Faiz yüzde 7.40'a geriledi

Tahvil - bono piyasasında hem 10 yıllık hem de 2 yıllık tahvil faizinde yılın başından itibaren başlayan düşüş devam ediyor.

A+A-

Hafta başında enflasyon verisinin beklentilerinde iyi gelmesi ve Hazine'nin düzenlediği ihalelere gelen güçlü talebin ardından alımların güçlendiği tahvil-bono piyasasındaki pozitif seyir bugün de devam ediyor.

Güne yüzde 7,77'den başlayan 10 yıllık gösterge tahvil faizi bu seviyeden gelen alımların etkisiyle 19 Haziran 2013'ten beri en düşük seviye olan yüzde 7,40'a kadar geriledi. 10 yıllık tahvil faizinde yılbaşından itibaren yaklaşık 70 baz puan düşüş görüldü.

Gösterge tahvilin bileşik faizi ise güne yüzde 7,69'dan başladıktan sonra yüzde 7,45'e kadar gerileyerek 2 Aralık 2013'ten beri en düşük seviyeyi gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi yılbaşından bugüne kadar olan dönemde yakalaşık 55 baz puan düşüş gerçekleşti.

Analistler, vade ile getiri arasındaki ilişkiyi anlatan getiri eğrisine bakıldığında kısa vadeli tahvil getirileri ile uzun vadeli tahvil getirilerinin birbirine yakınsamış olmasının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) da her Para Politikası Kurulu toplantısının ardından dile getirdiği gibi kısa ve uzun vadeli getiriler arasındaki boşluğun kapanarak daha iyi bir vade dağılımına ulaşıldığına işaret ettiğini dile getiriyor.

Analistler, teknik olarak gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 7,40 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirtiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.