"Faiz'de kargaşa beklemeyin"

"Faiz'de kargaşa beklemeyin"

Nouriel Roubini tahvil yatırımcılarını uyararak ," Faiz galeyanı ya da kargaşası beklemeyin" dedi.

A+A-

Ekonomist Nouriel Roubini, bono yatırımcılarının Fed faizi artırmaya başladığında bir faiz kargaşası veya faiz deliliği beklememeleri gerektiğini söyledi.

Ekonomist Nouriel Roubini, tahvil yatırımcılarının Fed faizi artırmaya başladığında bir faiz kargaşası veya faiz deliliği beklememeleri gerektiğini çünkü ABD Merkez Bankası'nın zaten ne yapacağını bildirdiğini söyledi.

'Sürpriz beklemeyin'

CNBC'ye görüşlerini açıklayan Global Economics kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Roubini, "Çok ciddi bir sürpriz olmayacak. Ekonomi toparlandıkça, enflasyon yükseldikçe, kademeli olarak uzun vadeli faizler de yukarıya gidecek" diye konuştu.

Yine de kısa vadede bir miktar dalgalanma yaşanabileceğini belirten Roubini, "Kısa vadede, piyasada likiditenin az olmasıyla ekonomide sürprizler yaşanması halinde ABD ve Avrupa'da çok oynak (Volatil) bir faiz ortamıyla karşılaşabiliriz" ifadesini kullandı.

'Balon değil köpük var'

Hisse piyasalarında balonun bulunmadığını ancak 'kesinlikle bir köpüğün' olduğunu belirten Roubini sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'nin sıfıra yakın faiz politikası izlemesi ile euro bölgesi ve Japonya gibi gelişmiş ekonomilerde parasal genişlemenin olması köpüğe neden oluyor. Likiditenin tamamı gerçek ekonomiye gitmeyerek varlık reflasyonuna neden oluyor. Varlık reflasyonu kısa sürede varlık enlasyonuna,varlık enflasyonu da kredi ve varlık balonuna dönüşüyor"  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.