Faizler 1 yıl sonra yüzde 8'in altında

Faizler 1 yıl sonra yüzde 8'in altında

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi bir yılın ardından ilk kez yüzde 8'in altına geriledi.

A+A-

Gösterge tahvilin bileşik faizi 30 Eylül'den beri devam eden düşüş trendini bugün de sürdürüyor. 30 Eylül'de yüzde 10,01 ile çift haneli seviyeleri gören gösterge bileşik faizi, bu tarihten itibaren yaklaşık 200 baz puan gerileyerek 1 Kasım 2013 tarihinden bu yana ilk kez yüzde 8'in altını gördü.

Güne yüzde 8,05'den başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi en düşük yüzde 7,95'e kadar geriledikten sonra, Hazine'nin yeni 2 yıl vadeli gösterge tahvilin ilk ihracı ve 10 yıl vadeli gösterge tahvilin yeniden ihracı öncesinde yüzde 8,01'de dengelendi

Analistler, petrol fiyatlarında gerilemenin cari açığa olumlu yansıyacak olmasının ve son dönemde Türk Lirası'nın gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı göstermesinin piyasadaki olumlu havayı desteklediğini kaydediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerde bir indirim olmayacağını beklediklerini belirtiyor.

Faizlerde görülen gerilemede küresel düşük faiz ortamının devam edebileceği beklentilerinin etkili olduğunu dile getiren analistler, Hazine'nin 2015 yılı borçlanmasının 2014 yılına göre daha düşük olmasınında faizlerdeki düşüşte etkili olduğunu dile getiriyor.

Faizlerin kısa vadede yüzde 8 civarında dengelenmesi beklediklerini dile getiren analistler, Merkez Bankası'ndan faiz indirimi gelmesi durumunda faizlerde düşüşün devam edebileceğini kaydediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.