'Faizler beklentileri aşarsa euro daha da değerlenir'

'Faizler beklentileri aşarsa euro daha da değerlenir'

MUFG Bank analisti Lee Hardman, Avrupa Merkez Bankası'nın faizi beklentilerden fazla artırması halinde euronun daha da yükseleceğine dikkat çekti.

A+A-

MUFG Bank analisti Lee Hardman, ECB'nin faiz oranlarının piyasa beklentisinin üzerinde artırması halinde euronun daha da değer kazanabileceğini söyledi.

"Euro Bölgesi ekonomileri kış döneminde beklenenden daha iyi iş çıkarıyor gibi görünüyorlar. Ekonomilerde keskin bir yavaşlama olmaz ise, ECB faiz artırımlarını hali hazırda beklenenden daha öteye taşımak konusunda baskı altında olacaktır" değerlendirmesini yapan Hardman, EURUSD&'nın Mart 2022'de görülen 1,10'un üzerini yeniden test edebileceğini vurguladı. 

Rabobank stratejisti Jane Foley ise, euro için iyimserliğin kısa vadede devam edebileceğini, ancak piyasanın Avrupa'nın enerji krizinin olası yeni aşaması ile karşı karşıya olduğu ortamda uzun süre devam edemeyeceğini savundu. 

"Enerji, Avrupa'nın ekonomik görünümüne yönelik ciddi bir risk olmaya devam ediyor" diye konuşan Foley, AB'nin gelecek kış için hazırlık yapmaya başlaması ile birlikte enerji fiyatlarının yükselmeye başlamasının euroyu baskı altına alacağını öngörde.

Foley,  EURUSD için gelecek bir aya yönelik beklentisini 1,09 olarak belirtirken, 3 ayda 1,06'ya gerileyeceğini tahmin eddi.

EURUSD şu sıralarda 1,08739'dan işlem görüyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler