Faizler yeniden tek hanede

Faizler yeniden tek hanede

FED'in dünkü faiz kararının ardından bugün faizler 4 ay aradan sonra ilk defa tek haneli oranlara geriledi

A+A-

FED'in dünkü faiz kararının ardından bugün faizler 4 ay aradan sonra ilk defa tek haneli oranlara geriledi. artan risk iştahının etkisiyle 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, yüzde 9,99'a geriledi

Dün sonuçlanan kritik Fed toplantısından, faizlerde değişikliğe gitmeme kararı çıkarken, bu yıl gerçekleştirilmesi beklenen faiz artırımı sayısı 4'ten 2'ye indi.

Bu gelişme sonrasında yatırımcı risk iştahının arttığı dikkati çekerken, dolar endeksi ve küresel tahvil faizlerinde hızlı düşüş yaşandı.Türkiye'de, dün yüzde 10,29'dan kapanan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, bugün ise yüzde 9,99 ile 24 Kasım 2015'ten bu yana ilk kez tek haneye geriledi.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi şu dakikalarda yüzde 10,04'ten işlem görüyor.İki yıllık gösterge faizin bileşik faizi de dünkü yüzde 10,50 seviyelerinden düşüşe geçerek bugün yüzde 10,26'ya kadar indi.Dün gün içinde yüzde 2'nin üzerine çıkan ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise Fed kararı ve sonrasında yapılan "güvercin" açıklamalarla yüzde 1,90'a kadar geriledi.

Bugün de düşüşünü sürdüren ABD 10 yıllık tahvil faizleri, şu dakikalarda yüzde 1,86 seviyelerinde dengelendi.Analistler, Fed kararları sonrasında faizlerin küresel çapta öngörülenden daha uzun bir süre düşük kalacağı beklentilerinin arttığını vurguluyor.

TL'deki değerlenmeye bağlı olarak tahvil piyasasında alışların güçlenebileceğine dikkati çeken analistler, Fed sonrasında küresel risk iştahının yeniden toparlanması ile 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinin, yüzde 10'un altında kalıcı olabileceğini de belirtiyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.