FED Başkanı faizi neden düşürdüklerini açıkladı

FED Başkanı faizi neden düşürdüklerini açıkladı

Fed Başkanı Jerome Powell, Eylül toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell, Eylül toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Powell, "Fed risklere karşı sigorta sağlamak için faiz indirdi." dedi. BD ekonomisini güçlü tuıtmak için faiz indirimi kararı aldıklarını belirten Fed Başkanı, ticari belirsizliklerin büyümedeki yavaşlamaya neden olduğunu belirtti.

ABD ekonomisinin ılımlı büyümesini sürdürmesini beklediklerini belirten Powell, işgücüne katılım ve özellikle düşük getirili işlerde ücretlerin arttığına dikkat çekti.

Küresel büyüme görünümünün geçen yıldan bu yana zayıfladığını ifade eden Powell, son toplantıdan bu yana yurt dışında ek zayıflıklar gördüklerini belirtti.

Enflasyonun yüzde 2 etrafındaki simetrik hedefin altında kaldığını söyledi ve enflasyonist baskıların yetersiz kaldığını vurguladı. Beklentinin altındaki enflasyonun beklentileri olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Fed 11 yıl sonra art arda ikinci kez faiz indirdi

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül toplantısında beklentiye paralel olarak 25 bp faiz indirimine gitti. Böylece Fed fonlama faizi yüzde 1.75 – 2.00 aralığına indi.

Rezerv fazlasına uygulanan faiz oranı (OIER) yüzde 2.10'dan oy birliğiyle yüzde 1.80'e indirildi. Beklenti yüzde 1.80 idi. Gecelik ters repo faizi 30 bp indirilerek yüzde 1.70'e çekildi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.