Fed başkanı Powell: Fed iklim politika yapıcısı değil

Fed başkanı Powell: Fed iklim politika yapıcısı değil

Fed Başkanı Jerome Powell, beklendiği gibi İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir forumda konuşma yaptı. Powell, "Fed iklim politika yapıcısı değil ve olmayacak" dedi.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell İsveç'in başkenti Stockholm'deki bir forumda yapacağı konuşma metninde Fed'in iklimle ilgili finansal risklere karşı önemli ancak sınırlı sorumlulukları olduğunu söyledi.

Powell sözlerini "Ancak açık bir Kongre yasası olmadan daha yeşil bir ekonomiyi teşvik etmek ve diğer iklim hedeflerine ulaşmak için para politikamızı kullanmamız uygun olmaz. Biz iklim politika yapıcısı değiliz ve olmayacağız" şeklinde sürdürdü.

Powell konuşmasında ekonomik veya parasal görünüme ilişkin yorumda bulunmazken enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde fiyat istikrarını onarmak için kısa vadede ekonomiyi yavaşlatmak gibi yaygın biçimde kullanılmayan önlemlerin alınması gerekebileceğini söyledi.

Powell yaklaşık 3 hafta sonra gerçekleşecek faiz kararı öncesi konuştu. Fed Aralık'ta faizleri yüzde 4,254,5 bandına yükseltmiş, Fed üyeleri bu yıl faizin yüzde 5'in üzerine çıkarabileceğine yönelik sinyal vermişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler