Fed Başkanı Yellen'e Kamu Ahlakı Ödülü

Fed Başkanı Yellen'e Kamu Ahlakı Ödülü

Yellen:- "Fed'in para politikasını doğru uygulamadaki etkinliği, halkın onun çıkarına çalıştığımıza güvenmesine bağlı"

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, halkın güveninin para politikasının başarısı açısından önem taşıdığını belirterek, "Fed'in para politikasını doğru uygulamadaki etkinliği, halkın onun çıkarına çalıştığımıza güvenmesine bağlı" dedi.

Yellen, Illinois Üniversitesi Devlet ve Kamu İlişkileri Enstitüsü tarafından Washington'da düzenlenen "Paul Douglas Kamu Ahlakı Ödülleri" törenine katıldı.

Selefi Ben Bernanke ve kendisine takdim edilen ödülü alırken kısa bir konuşma yapan Yellen, kamu görevlilerinin her zaman etik standartlara uygun davranması gerektiğini ifade etti.

Başkanlık görevine veda edeceğinin belli olmasının ardından ilk kez konuşan Yellen, "Fed'in para politikasını doğru uygulamadaki etkinliği, halkın onun çıkarına çalıştığımıza güvenmesine bağlı" ifadelerini kullandı.

Yellen, Fed'in gelecek dönemdeki para politikası ve Amerikan ekonomisine yönelik herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.