FED başkanları ABD-Çin ticari geriliminden kaygılı

FED başkanları ABD-Çin ticari geriliminden kaygılı

Fed başkanları ticari gerilimlerin büyümeyi tehdit edebileceğini düşünüyorlar

A+A-

Dört bölgesel Fed başkanına göre, ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin tırmanması belirsizlikler oluşturuyor ve ekonomik büyüme tehdit edebilir. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Dally, Dallas Fed tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Verilerin iyi olduğunu hissediyorum, ancak keyifler sallantıda. Eğer belirsizlikte azalma veya bir rahatlama olur ise, ekonominin ivmesinin büyüme için yukarı yönlü bir haline gelmesini bekliyorum. Eğer belirsizlikler devam eder ise, bunun ekonomi için aşağı yönlü olacağını düşünüyorum, çünkü belirsizlik güveni etkiliyorn ve güvende yatırımları yönlendiriyor" dedi. 

Richmond Fed Başkanı Barkin ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de ticaret konusunda belirsizliklerin büyümeye zarar verebileceğini, ABD-Çin arasında ticari sorunların çözülmesinin ise büyümei artırabileceğini
ifade ettiler. 

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da ticari gerilimleri ok dikkatli şekilde izlediğini, bu gerilimlerin büyüme oranında biraz yavaşlamaya yol açabileceğinden endişe ettiğini vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.