Fed başkanlarından faiz açıklaması

Fed başkanlarından faiz açıklaması

Richmond Fed Başkanı Lacker, düşük işsizlik oranı ve güçlenen enflasyon rakamlarının Fed'in bu yıl faiz oranlarını 4 kez artırmasını gerektirebileceğini söyledi

A+A-

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, düşük işsizlik oranı ve güçlenen enflasyon rakamlarının Fed'in bu yıl faiz oranlarını 4 kez artırmasını gerektirebileceğini söyledi. 

 

"Fed'in Aralık ayında ortaya koyduğu 4 faiz artırımı projeksiyonu hala en iyi rota" diye konuşan Lacker, Aralık ayında ortaya konan projeksiyonun şu an için en uygunu olduğuna inandığını, BOJ ve ECB'nin uyguladıkları politikaların Fed'i Aralık ayında belirlediği yörüngeyi izlemekten alı koymaması gerektiğini vurguladı.

Lacker konuşmasında, yılın başlarında yaşanan kargaşanın Aralık ayında yapılan faiz artırımı ile çok fazla ilişkili olduğunu
düşünmediğini de belirtirken, ABD için uluslararası ekonomik ortamdan kaynaklı riskleri de "göreceli olarak dengeli" olarak tanımladı.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ise yaptığı açıklamada Fed'in bu yıl 2 veya 3 faiz artırımı yapmasının makul olabileceğini söyledi. Williams, Fed bu faiz artırımlarını yaptığında piyasada çok fazla kargaşa yaşanmasını beklemediğini de ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.