FED, Bej Kitap raporunu yayımladı

FED, Bej Kitap raporunu yayımladı

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan 'Bej Kitap' raporunu yayımladı

A+A-

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan 'Bej Kitap' raporunu yayımladı

Fed'in 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan rapora göre, ABD'deki 12 eyaletin 10 tanesinin ekonomisinde az da olsa büyüme gözlemlenmesiyle, ülke genelinin büyümesinin devam etmesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca ABD'nin tüm bölgelerindeki üreticilerin ek gümrük vergilerine ilişkin endişeli oldukları aktarıldı.

Bölgeler, iş gücü piyasasının sıkı olduğunu ve istihdam edecek kişi bulamadıklarından dolayı büyümenin kısıtlandığını raporladı.

İstihdamın eyaletlerde ılımlı olarak artttığı ifade edilirken, nitelikli mühendis ve üretim işçileri bulmada sıkıntı çekildiği vurgulandı.

Bej Kitap'ta gümrük vergisinin metal ve ahşap fiyatlarında yükselişe neden olduğu belirtilirken, "akaryakıt, inşaat malzemeleri ve nakliye fiyatları arttı." ifadelerine yer verildi.

Bej Kitap'ta "gümrük vergisi", "Nafta" ve "politik belirsizlik" kelimelerinin bahsedilme sayıları, Trump'ın ticaret gerilimini tırmandırmasıyla sıçradı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.