FED Bej Kitap raporunu yayınladı

FED Bej Kitap raporunu yayınladı

Dün yayımlanan Bej Kitap Rapor'na göre ticaretteki belirsizliğe rağmen ABD ekonomisi ılımlı şekilde büyümeye devam ediyor

A+A-

Fed dün yayınlağı Bej Kitap raporunda, ABD ekonomisinin global yavaşlamanın imalat sektörünü harabeye çevirmiş olmasına ve tüketici satın alımlarının hane halkı harcamalarını gücü konusunda karışık sinyaller vermesine rağmen, ABD ekonomisinin son haftalarda ılımlı bir hızla büyüdüğüne işaret etti. 

17-18 Eylül'de yapılacak FOMC toplantısına da sunulacak olan Bej Kitap raporunda, "Tarifelere ve ticaret politikasında belirsizliğe ilişkin endişelerin devam etmesine rağmen, işletmelerin çoğunluğu kısa vadeli görünüm konusunda iyimser olmaya devam ettiler" değerlendirmesi yer aldı.Rapor, ABD'de işletmelerin yakın zamanda bir resesyon beklemediklerine ortaya koydu. 

İstihdamda büyümenin son haftalarda "ılımlı" olmakla birlikte önceki rapor dönemi ile eşit düzeyde olduğu ifade edilen Bej Kitap raporunda, imalat aktivitesinin ise önceki döneme göre hafif şekilde daha zayıf olduğu belirtildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.