Fed bu yıl faiz indirmeyecek

Fed bu yıl faiz indirmeyecek

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, Fed'in bu yıl faiz indirimine gitmesini beklemediğini söyledi.

A+A-

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius, Fed'in bu yıl faiz indirimine gitmesini beklemediğini söyledi. Hatzius, Fed'in bu yıl faizleri değişiklik yapmamasının bir indirime gitmesinden daha olası göründüğünü vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın FOMC'nin "uygun şekilde hareket etme" taahhütünün bir faiz indirimi sinyali anlamına gelmediği sözlerine atıfta bulunan Hatzius, "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin yılın geri kalanında federal fon faiz oranının cari seviyede tutmaya devam etmesini beklemeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Morgan Stanley. Temmuz'da olabilir

Morgan Stanley'in hisse senedi stratejisti Michael Wilson, Fed'in Temmuz ayında faiz indirimine gidebileceğini, ancak yapılacak bu indirimin ekonomide yavaşlamayı veya resesyona durduramayabileceğini söyledi. 

"Ekonomi hali hazırda bazı çok ciddi makro risklerle karşı karşıya" diye konuşan Wilson, zayıf istihdam verisi, düşük enflasyon ve tırmanan ticari gerilimleri bu risklere örnek olarak ortaya koydu ve "Fed faiz indirimi çok geç kalmış olabilir. Fed'in yaz aylarında para politikasını gevşetmesi ekonomiyi yavaşlamadan kurtarmaz. Düşen enflasyon 
oranı ve yüzde 2 hedefine ulaşamama ile ticari gerilimlerin bir araya gelmesi iş dünyası güveni üzerinde baskı yaratıyor" ifadelerini kullandı. 

Wilson, Fed'in daha güvercin bir tutum izlemesine karşın yatırımcıların savunma pozisyonunda kalmaya devam etmeleri gerektiğini de vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.