Fed Faiz artırımı şokları tetikleyebilir -Jose Vinals

Fed Faiz artırımı şokları tetikleyebilir -Jose Vinals

IMF' yetkilisi Jose Vinals,Fed'in kısa vadeli faiz oranlarını artırmasının uzun vadeli faiz oranlarında sert bir artışa neden olabileceğini söyledi.

A+A-

IMF'nin para ve sermaye piyasaları bölümü başkanı Jose Vinals, ABD'de Fed'in bu yılın sonlarına doğru kısa vadeli faiz oranlarınıartırmasının uzun vadeli faiz oranlarında sert bir artışa neden olabileceğini söyledi.

Vinals, Nikkei gazetesine yaptığı açıklamada "Fed'in faiz oranlarını beklenenden daha hızlı artırdığı bir senaryo olabilir ve bu da uzun vadeli faiz oranlarında sert bir yükselişi tetikleyecektir." dedi. IMF'nin son Küresel Mali İstikrar Raporu, Fed'in faiz artışına bağlı olarak piyasalarda istikrarsızlık oluşturması riskinin arttığını dile getirirken, Vinals, bu olası volatilitenin yönetilebilir düzeyde kalacağını savundu.

Vinals, konuya dair açıklamasında "Kesinlikle yeni bir kriz öngörmüyoruz, bunun çok uzağındayız, küresel finansal istikrara yönelik riskler görüyoruz, ancak bu riskler bir kaç yıl öncesinin çok altında" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.