FED faiz indirmek zorunda kalacak

FED faiz indirmek zorunda kalacak

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, FED'in gelecek yıl faiz indirmek zorunda kalabileceğini söyledi

A+A-

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, FED'in gelecek yıl faiz indirmek zorunda kalabileceğini söyledi. Rogers, BloombergHT'de katıldığı programda yılın geri kalanında sorunlar çıkınca faiz artışlarını durduracağını, gelecek sene de piyasaların kötü gideceğini ve Fed'in faiz oranlarını indireceğini öngördü.

ABD Borsasının 9 yıldır yükseldiğini, bunun alışılmış bir şey olmadığını belirten Rogers "Artık düzeltme vakti geldi. Bu ticaret savaşından mı, faiz oranlarından mı gelir bilmiyoruz ama piyasadüzeltme için bir yol bulacaktır.." diye konuştu.

Rogers "ABD faiz oranlarını bir süre arttıracak, gelecek sene piyasalarda sorun olacak. Bunu görünce faiz oranlarını düşürüp paniği azaltmaya çalışacaklar. Artık ciddi bir ayı piyasasının vakti geldi" ifadesini kullandı.

Gelişen piyasaları nasıl görüyorsunuz sorusuna ise Rogers "ABD ve Avrupa'da ayı piyasasına girilirse gelişen piyasalar da buna katılacaktır. Merkez Bankalarının hatalarının bedelini hepimiz ödeyeceğiz" yanıtını verdi.

TÜRKİYE PİYASALARI

Türkiye'nin son dönemdeki negatif ayrışması sorulduğunda Rogers "Türkiye'deki durumun bir kısmı komşularınızdan kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye piyasaları çok iyi gitmiyor. İyi haberse, piyasalar çok fazla yukarı çıkmadığı için bir sıkıntı olduğunda diğer ülkeler kadar çok sorun yaşamayacaksınız." dedi.

Merkez bankalarının güven kaybetmeye başladığını ifade eden Rogers, bir sonraki ayı piyasasında merkez bankalarına dönük ciddi şekilde güven kaybı olacağını öngördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.