Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı

FED faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası, Donald Trump'ın baskısına karşın faiz oranını yükseltti.

A+A-

Uluslararası piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın da 'Faiz artırımı yapmayın' uyarılarında bulunduğu ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına kilitlenmiş durumdaydı. Dün başlayan toplantı bugün sona erdi ve Fed faiz kararını açıkladı. FED'in bu akşam TSİ 22:00'da açıkladığı kararda 25 baz puan artış ifade edildi. Böylelikle faizler yüzde 2.25-2.50 aralığına yükselmiş oldu. Böylelikle Fed, yıl içinde dördüncü kez, Trump göreve geldiğinden beri ise altıncı kez faiz artırımına gitmiş oldu.

Fed'in faiz artırım kararı ise Fed üyelerinden 10'a 0 oyla alındı. Diğer yandan piyasaların gözü  Fed’in vereceği 2019 yılına dair mesajlardaydı. 

İşte Fed'in toplantı sonrası mesajları; 

* Fed yetkililerinin 2019 yılı için faiz artırımı tahmini 3'ten 2'ye indi
* Ekonomik aktivite güçlü oranda artıyor, ücret artışı güçlü
* Ekonomik görünüme dair risklerin aşağı yukarı dengeli 

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Haftanın ilk 2 işlem gününde 5.33 - 5.39 bandında dalgalanan Dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Daha sonra hafif artışla 5.35'e yükselen kur akşam saatlerinde en düşük 5.21'i gördü. Dolar endeksi de düşüşünü hızlandırdı ve %0.5 düşüşle 96.072'ye indi. Dolar/TL kuru Fed öncesi yüzde 1,39'luk düşüşle 5,2712 seyrini sürdürüyor. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.