Fed faiz politikasını değerlendirdi

Fed faiz politikasını değerlendirdi

Fed küresel ekonomideki yavaşlama nedeniyle faiz patikasını değiştirmeyi değerlendirdi

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) üyeleri geçen ayki toplantılarında küresel ekonomideki yavaşlama ve piyasalardaki sert düşüşler nedeniyle ABD ekonomisinin zarar görebileceğinden endişelenerek faizlerin bu yıl izlemesi öngörülen seyrini değiştirmeyi değerlendirdi.

ABD'nin para politikasını belirleyen Açık Piyasa Kurulu'nun 26-27 Ocak tarihli toplantısının tutanaklarında birçok politika yapıcının faizlerin bu yıl artırılacağı beklentisini taşıyor olsalar da, finans piyasalarındaki oynaklığı ne yönde değerlendirecekleri konusunda görüş ayrılığı içinde oldukları görülüyor.

Bu görüş ayrılığı, Fed'in Aralık ayında sinyalini verdiği üzere bu yıl faizleri dört defa artırma planlarından geri adım attığına işaret ediyor.

Tutanaklara göre Fed üyeleri "Politika faizinin hedef aralığının izleyeceği yol hakkında daha önce açıkladıkları görüşleri değiştirmeyi" değerlendirdi, ancak üyelerin çoğu görünüm beklentilerinde büyük değişiklikler için "henüz erken" olduğu kanısına vardı.

Fed üyeleri küresel ekonomideki gelişmelerin yanı sıra, petrol ve hisse piyasasındaki hareketleri de yakından izleyeceklerini belirtti.

Tutanaklarda, "Katılımcılardan bir kısmı Çin ve diğer (gelişmekte olan ekonomilerde) beklenilenden daha güçlü bir yavaşlamanın ABD ekonomisi üzerinde yaratacağı potansiyel yavaşlatıcı etki hakkında endişe taşıyor" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.