FED faizleri değiştirmedi

FED faizleri değiştirmedi

ABD Merkez Bankası yılın ikinci toplantısında faizleri beklendiği gibi değiştirmedi,

A+A-

ABD Merkez Bankası yılın ikinci toplantısında faizleri beklendiği gibi değiştirmedi, 2016'da faiz artış tahmini 4'ten 2'ye düştü.
Para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart toplantısı sona erdi. Fed, gösterge faiz oranını % 0.25-0.50 aralığında bıraktı. 2016 için faiz artış tahmini 4'ten 2'ye düştü.

Açıklamada küresel ekonomik gelişmelere vurgu yapıldı ve "küresel ekonomik gelişmelere risk oluşturmaya devam ediyor" dendi. Fed kararı sonrası dolar Türk Lirası karşısında 2,9142'den 2,8928'e geriledi. Fed kararı 1'e karşı 9 oyla alındı. Kansas City Fed Baikanı Esther George karara muhalefet etti. George çeyrek puanlık artış yönünde oy kullandı.

Merkez Bankası, geçen Aralık ayındaki toplantıda 2006'dan bu yana ilk faiz artışını yaparak, politika faizini % 0-0.25 aralığından % 0.25 – 0.50 aralığına yükseltmişti.

Şimdi gözler Başkan Janet Yellen'in yapacağı konuşmaya çevrildi.

Ekonomistler de ABD'deki zayıf talep ve küresel büyümeye ilişkin karamsar görünüm nedeniyle faiz artırımının ertelenmesini bekliyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.