FED, gelecek hafta "sigorta amaçlı" faiz indirimine gidebilir

FED, gelecek hafta "sigorta amaçlı" faiz indirimine gidebilir

Vanguard baş ekonomisti Joe Davis, Fed'in bu resesyon olasılığını önüne geçmek için gelecek hafta yapacağı toplantıda "sigorta amaçlı" bir faiz indirimine gideceğini savundu. 

A+A-

ABD ekonomisinin gelecek 12-18 ay içinde resesyona girmesi olasılığına yönelik tahminini yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkaran Vanguard baş ekonomisti Joe Davis, Fed'in bu resesyon olasılığını önüne geçmek için gelecek hafta yapacağı toplantıda "sigorta amaçlı" bir faiz indirimine gideceğini savundu. 

Fed üyelerini 18-19 Haziran'da gerçekleşecek FOMC toplantısında cesur şekilde hareket edeceklerini öngören Davis, "Gelecek hafta yapılacak sigorta faiz indirimi sonrasında, yılın geri kalanında bir faiz indirimi için daha alan olacak" diye konuştu.

BNP Paribas iki faiz indirimi bekliyor

Öte yandan BNP Paribas analistleri Fed'in faiz oranlarında bu yıl iki indirim yapmasını bekliyorlar. Ticari gerilimler ve düşük yurt içi enflasyonun büyüme için riskleri artırdığına işaret eden BNP Paribas analistleri Fed'in Temmuz ve Eylül'de faiz indirimi yapacağını tahmin ediyorlar.

ABD'de faiz kararının alındığı Federal Açık Piyasa Komitesi ilk toplantısını 17-18 Haziran'da yapacak. 

BNP Paribas analistleri yayınladıkları raporda, "Haziran ayı toplantısında Fed'in sabırlı bir duruştan etkin şekilde faiz indirim duruşuna kayma aşamasında olduğunu göstermesini bekliyoruz. Politika istikrarsızlığı ve zayıflayan veriler Fed'in Temmuz ve Eylül'de iki "sigorta" faiz indirimi yapmasına yol açacak" ifadelerini kullandılar.
 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.