FED ile ECB para basan kumarhane gibi

FED ile ECB para basan kumarhane gibi

Ünlü fon yöneticisi Bill Gross, Fed ile ECB'yi para basan kumarhanelere benzetti.

A+A-

Merkez bankalarının canlandırma adımlarına karşı tepkisini her fırsatta dile getiren milyarder tahvil yatırımcısı Bill Gross, merkez bankalarını kumarhaneye benzetti.

Marketwatch'ın haberine göre, Janus Capital Group Aralık ayı yatırım görünümü raporunda görüşlerine yer verilen Gross, bugünün küresel para politikalarıyla Martingale gibi kumar camiasındaki bahis sistemleri arasında parallelik olduğunu ifade etti.

Martingale sistemine göre bir iddiayı kaybettiğinizde diğer iddiada iki katına çıkarmak durumundasınız. Eğer onu da kaybederseniz kazanana kadar tekrarlıyorsunuz.

Sınırsız bir havuz dolu pul verildiğini kaydeden Gross, teoriye göre matematiksel olarak kazanmanın kesin olduğunu, bugünün küresel parasal sisteminde de merkez bankacıların aynı şeyi yaptığını söyledi.

2016 yılının riskten kaçınma yılı olduğuna dikkat çeken Gross, yatırımcılara portföylerindeki riskleri azaltma çağrısında bulundu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.