Fed kararını verdi

Fed kararını verdi

Fed, faiz oranını 2006 yılından bu yana ilk kez artırdı, karar oybirliği ile alındı

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) 2006 yılından bu yana ilk kez atırıldı ve faiz FOMC toplantısına katılan 10 üyenin oyları ile 2008 yılından bu yana ilk kez yüzde 0,25-0,50 seviyesine yükseldi.

FOMC açıklamasında, "Komite, istihdam piyasası şartlarında bu yıl kayda değer iyileşme olduğunu ve enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefene yükseleceğine makul derecede güvendiğine karar verdi" ifadelerine yer verdi.

Fed yaptığı açıklamada faiz artırımının kademeli bir sıkılaştırma konjonktürünün başlangıcı olduğunu vurguladı. Fed kararı oybirliği ile aldı.

FOMC açıklamasında, "Enflasyonun yüzde 2 hedefinin gerisinde kalması ışığında Komite, enflasyon hedefine doğru gerçekleşen ve beklenen ilerlemeyi dikkatle ileyecek. Komite, ekonomik şartların federal fon faizlerinde sadece kaemeli şekilde artırılmasını gerektirecek bir şekilde gelişmeleri bekliyor" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.