Fed, orta ölçekli bankalar için sıkı kurallar getirmeye hazırlanıyor

Fed, orta ölçekli bankalar için sıkı kurallar getirmeye hazırlanıyor

İflaslar sonrası Fed, orta ölçekli bankaları yöneten kurallarında daha sıkı sermaye ve likidite gereklilikleri ve yıllık stres testlerini güçlendirme adımlarını içerebilecek değişiklikler yapmayı düşünüyor.

A+A-

WSJ'nin bildirdiğine göre Fed, iki bankanın iflas etmesinin ardından orta ölçekli bankalarla ilgili kendi kurallarını yeniden gözden geçiriyor ve şu anda yalnızca en büyük Wall Street firmaları için geçerli olan kısıtlamaları genişletiyor.

ABD'li düzenleyiciler arasında konuya aşina bir kişiye göre, bankaların varsayımsal bir durgunluğu atlatabilme yeteneğini değerlendiren yıllık "stres testlerini" güçlendirmeye yönelik adımların yanı sıra, bir dizi daha sıkı sermaye ve likidite gereksinimleri gözden geçiriliyor.

Habere göre Fed, Başkan Yardımcısı Michael Barr tarafından yapılacak gözden geçirme sonrasında orta ölçekli bankalara ilişkin uygulamakta olduğu bir dizi kuralı yeniden değerlendirecek. Kurallar, şu anda varlıkları 100 milyar ila 250 milyar dolar arasında olan firmaları hedef alabilir. Fifth Third Bancorp ve Regions Financial Corp. gibi yaklaşık iki düzine banka düzenlemelerden etkilenecek.

SVB'nin 209 milyar dolar varlığı bulunuyordu. Fed Başkan Yardımcısı Michael Barr yapmaya başladığı gözden geçirmenin sonuçları 1 Mayıs'ta açıklanacak.

Moody's, mevduat ve yatırımcı güveninde "önemli bir düşüş" olduğunu öne sürerek ABD bankacılık sistemi için görünümünü durağandan negatife indirdi. Tanıdık kaynaklara göre, SVB'nin geçen yılın büyük bir bölümünde baş risk görevlisi bulunmaması, bankanın başarısızlığına ilişkin soruşturmasının bir parçası olarak Fed tarafından inceleniyor.

İlgili Haberler