Fed reposuna ilgi yine rekor kırdı

Fed reposuna ilgi yine rekor kırdı

Fed Başkanı Jerome Powell'ın "Faizlerin arzu edilen seviyelerde kalmasına yardımcı oluyor" dediği ters repo imkanına park eden para Perşembe günü yeni rekor seviyeye ulaştı.

A+A-

Fed’in gecelik ters repo kanalına yatırımcıların ilgisi yeniden artıyor.

Daha önce 1 trilyon doları geçen işlemler perşembe günü 1,09 trilyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Trilyon dolarlık nakitin Fed’in gecelik ters repo kanalında park edilmesi kısa vadeli faizlerin aşağı yönlü baskılandığına dair bir işaret olarak görülüyor. Bazı analistlere göre bu imkanda önümüzdeki günlerde yeni rekorlar görebilir.

Değerlendirmelere göre ABD Hazinesi’nin bono ödemeleri için borç tavanını aşmamak amacıyla nakit stokunu kullanması, Fed’in gecelik ters repo kanalı popülaritesini artırabilir.

Fed Başkanı Jerome Powell, Haziran ayı açıklanan faiz kararından yaptığı basın toplantısında bu imkana vurgu yapmıştı.

 

Faiz artışını tartışmak için erken diyen Powell, "Tahvil alımlarını azaltmadan önce iletişimi yapacağız. Hedeflerimizden oldukça uzağız. Ters repo, faizlerin arzu edilen seviyelerde kalmasına yardımcı oluyor" şeklinde konuşmuştu.

Yıldız stratejistten tahvil tahmini

Bloomberg HT'nin haberine göre JPMorgan Global Piyasalar Başstratejisti Marko Kolanovic tahvil rallisi son bulmuş olabilir.

Kolanovic yayımladığı notta tahvil getirilerinin geçtiğimiz hafta dip yaptığına inandıklarını ve yılın geri kalanı için getirilerde yukarı yönlü hareket beklediklerini belirtti.

Kolanovic, Bram Kaplan ile yayımladığı raporda “Tahvil getirilerinin ciddi şekilde yükselmesini beklemekle bile piyasada geniş çaplı bir satış dalgası öngörmüyoruz” ifadelerini kullandı. Stratejistler ABD dışı ve değer hisse senetlerini beğeniyor.

Etiketler : , ,