Fed toplantısı önceesi kripto paralarda renk kıpkırmızı

Fed toplantısı önceesi kripto paralarda renk kıpkırmızı

Evergrande mali krizi ve ABD Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı kritik toplantı kripto para piyasasını da vurdu. Bitcoin fiyatı 43000$’ı zorlamaya başladı.

A+A-

Tüm dünya piyasaları açısından oldukça gergin başlayan hafta haliyle kripto para piyasasını da derinden etkiliyor. Bitcoin fiyatı ümit verici bir yükselişin ardından yeniden 43 bin seviyelerine doğru yolculuğa başladı. 

Bitcoin fiyatı ne oldu?

Donanımhaber'in haberine göre Çinli emlak devi ve Global 500 listesinde de yer alan Evergrande’nin 305 milyar dolar civarındaki borcunu ödeyemeyeceğini açıklaması 1.4 milyon müşterisini ve haliyle dünyayı şoka soktu.  

Sadece yıl sonuna kadar 100 milyar dolar dolayında ödemesi olan Evergrande’nin 2008 yılındaki Lehman Brothers krizi gibi bir krize sebep olmasından korkuluyor. Aslında Evergrande krizi doğrudan Bitcoin ile ilişkili değil ancak arada Tether şirketi var. 

USDT biriminin sahibi Tether yaklaşık olarak 30 milyar dolar civarında bir miktarı Evergrande bonolarına yatırmıştı. Büyük çöküşün başlaması ile birlikte Tether de sıkıntıya girdi zira bu miktarı çıkaramazsa işte o zaman kripto para piyasasında büyük bir deprem yaşanabilir. 

Çin’in Evergrande krizine nasıl bir çözüm bulacağı merakla beklenirken ABD Merkez Bankası da 22 Eylül tarihinde toplanıyor. Varlık alımının azaltılması ve faiz arttırımı gibi ihtimaller yine kripto para piyasası için hiç iyi değil.  

Kısaca Eylül sonuna kadar kripto para piyasasında kırmızı bir tablo sürecek gibi. Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta 49000$ sınırını zorladıktan sonra şu anda 43000$ seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Eğer destek çalışmazsa 38000$ masaya gelecek. 

Diğer taraftan piyasa da çöküşte. Ethereum 3000$ seviyesinin altına inerken XRP 90 cent, son dönemin yıldızı SOL da 130$ seviyesinde. Yine dikkat çekici diğer bir birim AVAX da büyük rallinin ardından 55$ seviyelerine indi. 

Etiketler : , ,