FED tutanakları yayınlandı

FED tutanakları yayınlandı

Fed, piyasalar tarafından beklenen toplantı tutanaklarını yayınladı

A+A-

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, üyelerin tamamının kademeli faiz artırımlarına destek verdiklerini ortaya koydu. Üyeler genel olarak borçlanma maliyetlerin daha da artması gerektiği görüşünü dile getirdiler.

25-26 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ve bu yılın üçüncü faiz artırımının yapıldığı toplantıda ortaya konan görüşler Aralık ayında bir faiz artırımı daha yapılacğı beklentilerini artırdı.

Tutanaklarda, "Tüm katılımcılar federal fon faiz oranı için hedef aralığın artırılması yoluyla politikanın güçlendirilmesine kademli yaklaşımın sürdürülmesinin uygun olacağı görüşünü dile getirdiler" ifadeleri yer aldı.

Ağustos ayında yapılan FOMC toplantısının tutanakları ile karşılaştırıldığında Eylül ayı tutanakları, resesyonun köşede gizlendiği endişeleri konusunda daha az tartışma olduğunu ortaya koydu.

"Neredeyse tüm katılımcılar ekonomik görünüme yönelik değerlendirmelerde küçük değişiklikler gördüklerini, bununla birlikte birkaç üye son verilerin ekonomik aktivcitenin hızının yılın başında beklenenden daha güçlü olduğuna işaret ettiği yargısına vardılar" ifadelerinin yer aldığı tutanaklarda, üyelerin birkaçının uluslararası ekonomide göreceli zayıflığın ABD Doları'nın daha da güçlenmesi için potansiyel oluşturabileceğini not ettikleri de görüldü.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.