FED varlık koruma politikasını değiştiriyor mu

FED varlık koruma politikasını değiştiriyor mu

Fed, fonlama piyasasında Eylül ayında yaşanan kargaşayla mücadele için adım atmasından bu yana varlığını koruyan programı genişletiyor

A+A-

Fed, fonlama piyasasında Eylül ayında yaşanan kargaşayla mücadele için adım atmasından bu yana varlığını koruyan programı genişletiyor. Ancak söz konusu adım, bankanın programı sonlandırmak istediğinin sinyalini de veriyor.

New York Fed tarafından Salı günü yapılan açıklamada repo operasyonlarının en azından 13 Şubat'a kadar devam ettirilmesinin planlandığı, ancak kısa vadeli repo operasyonlarının gelecek ayın başından itibaren 30 milyar dolara düşürüleceği belirtildi. Banka sonrasına ilişkin planlarını paylaşmadı.

Banka, 16 Ocak'tan 30 Ocak'a kadar olan dönemde beklentilere paralel şekilde her biri 35 milyar dolar olmak üzere kısa vadeli repo operasyonları serisi gerçekleştireceğini açıkladı.

4 Şubat ile 13 Şubat arasındaki ihalelerin tavanı 30 milyar dolar olacak. Bankanın günlük olarak gerçekleştirdiği gecelik operasyonların maksimum miktarı ise 120 milyar dolarda sabit kalacak ve New York Fed'e göre 13 Şubat'a kadar böyle devam etmesi planlanıyor.

BMO tahvil stratejisti Jon Hill, “Bu Fed'in yavaşça çekilerek fonlama teknesini devirmediğinden emin olmak isteyeceği yönündeki beklentimizle uyumlu.” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.