Fed'de faiz tartışması sürüyor

Fed'de faiz tartışması sürüyor

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'den bu yıl faiz artışları beklemenin hâlâ mantıklı olduğunu söyledi

A+A-

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD istihdam piyasasında devam eden güçlenmenin merkez bankasının bu yıl birkaç kez faizleri artırmasına imkan sağlayabileceğini söyledi.

Yaklaşık iki aydır küresel hisselerde yaşanan değer kayıpları ve küresel ekonomik büyümenin yavaşladığına dair endişeler, ABD merkez bankasının yakın bir dönemde faizleri artırmasına dair şüpheler ortaya çıkarmıştı.

Baltimore'da bir okulda konuşan Lacker, "Bu yıl faizlerin artırılacağına dair görüşün hâlâ mantıklı olan görüş olduğunu düşünüyorum" diyerek, ekonomik verilerin ABD'de bir resesyonun yakın olduğu sinyali vermediğini belirtti.

Fed'in politika kurulunda bu yıl oy kullanma hakkı olmayan fakat tartışmalara aktif bir biçimde katılan Lacker, son dönemlerde istihdam piyasasında görülen güçlü iyileşmenin ABD ekonomisinin sağlam bir büyüme yolunda olduğunu gösterdiğini belirtti.

Lacker'ın açıklamalarından önce Kansas City Fed Başkanı Esther George da dün yaptığı konuşmada, bankanın Mart ayındaki toplantısında faiz artırma ihtimalini masaya yatırması gerektiğini belirtmişti. George bu yıl oy kullanma hakkına sahip.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.