Fed'in ardından faiz artırımları başladı

Fed'in ardından faiz artırımları başladı

Hong Kong merkez bankası, Fed hamlesinden sonra faiz oranını yükseltti. Brezilya merkez bankası da faizleri beklendiği gibi 100 baz puan artırdı

A+A-

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), ABD Merkez Bankası'nın aynı marjda bir oran artışı açıklamasından saatler sonra, gecelik iskonto penceresinde uygulanan taban faiz oranını 50 baz puan artırarak %1,25'e yükseltti.

Hong Kong'un para politikası, şehrin para birimi dolara dolar başına 7.75-7.85 gibi dar bir aralıkta sabitlendiğinden, ABD'nin para politikasıyla birlikte hareket ediyor.

Körfez merkez bankaları da faiz oranlarını yükseltti

Basra Körfezi ülkelerinin merkez bankaları, ABD Merkez Bankası'nın hedef politika faizini 50 baz puan artırmasıyla Çarşamba günü gösterge faiz oranlarını artırdı.

Kuveyt dinarını doları içeren bir para birimi sepetine sabitleyen Kuveyt hariç, tüm Körfez ülkelerinin para birimleri ABD dolarına sabitlenmiş durulda.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn merkez bankaları faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Kuveyt Merkez Bankası, Fed'den daha az şahin bir hareketle iskonto oranını 25 baz puan (bps) artırarak %2'ye çıkardığını bildirdi.

Brezilya merkez bankası 100 baz puan artırdı

Brezilya merkez bankası Çarşamba günü, kalıcı çift haneli enflasyon ve fiyat beklentilerinin resmi hedeflerden daha da uzaklaşması genel olarak beklendiği gibi faiz oranlarını tam bir puan artırdı. Bankanın Copom olarak bilinen faiz oranı belirleme komitesi, Selic faiz oranını beş yılın en yüksek seviyesi olan %12.75'e yükseltti