Fed'in eski Başkan Yardımcısı'ndan gelişen ülkelere uyarı

Fed'in eski Başkan Yardımcısı'ndan gelişen ülkelere uyarı

Fed'in eski 2 numaralı ismi Stanley Fischer dolardaki yükseliş sonrası gelişen ülkelerin hızlı harekete geçmesi gerektiğine dair uyardı.

A+A-

Fed'in eski Başkan Yardımcısı Stanley Fischer dolardaki ralli ve artan ABD faizlerine gelişen ülke piyasalarının hızlı çalkantıyla tepki vermesine şaşırdığını söyledi. 

CNBC'ye konuşan Fischer "Bu çalkantı beklendiğimden daha hızlı gerçekleşti. Bazı ülkeler sorunlarla karşılaşabilir ve güçlü politika önlemleri almak zorunda kalabilir" dedi. 

Fischer ülke ismi vermedi ancak "sınırlı sayıdaki ülkeden bahsediyorum" dedi. 

Uluslararası Finans Enstitüsü bir raporunda risk iştahındaki değişimlere karşı en kırılgan ülkelerin Ukrayna, Çin, Arjantin, Türkiye ve Güney Afrika olduğunu açıklamıştı. 

Fischer ABD enflasyonu konusunda ise "6 veya 7 ay önce görevden ayrılırken yeterince enflasyon olmadığı endişesi vardı, şu an da çok farklı bir noktada değiliz" diye konuştu. 

ABD Merkez Bankası 2015 Aralık'tan bu yana faizleri 6 kez yükseltti. Bu yıl ilk faiz artışını Mart ayında gerçekleştirdi. Piyasalarda bir sonraki faiz artış beklentisi Haziran'da... 

Dolar Endeksi ise Nisan ortasından bu yana %3'ün üzerinde yükseldi. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.