Fed'in Haziran'da faiz artırması olası görünmüyor

Fed'in Haziran'da faiz artırması olası görünmüyor

Fed yetkilileri Haziran ayında faiz artırımının erken bir artırım olacağına inanıyor

A+A-


ABD Merkez Bankası Fed'in yetkilileri Haziran ayında faiz artırımının erken bir artırım olacağına inanıyor ve enflasyondaki yükselişin zayıf istihdam verisi ve gevşek ekonomik verilerle giderildiğini belirtiyor.

Fed'in Nisan ayında yapılan toplantısının 20 Mayıs'ta açıklanan ayrıntılarına göre "pek çok katılımcı Haziran ayında açıklanacak olan verilerin koşulların bir faiz artırımını haklı kılacak derecede düzeldiğine işaret edecek düzeyde olmasını" beklemiyor.

ABD Hazine tahvillerinin fiyatları Fed'in açıklamalarından sonra önemli bir değişim göstermedi.

28-29 Nisan tarihinde yapılan toplantının ayrıntıları ayrıca katılımcıların büyük kısmının ABD ekonomisinin ilk çeyrekte yaşadığı zayıflamanın ardından yükselişe geçmesini beklediğini ve istihdam piyasası koşullarının da toparlanacağının öngörüldüğüne işaret etti.

Ancak Fed yetkilileri petrol fiyatlarındaki düşüşün tüketimi beklendiği kadar olumlu etkilememesi, Çin'deki ekonomik yavaşlama ve Yunanistan kaynaklı sorunlar konusunda endişeli göründüşer.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.