FED'in kararı doları nasıl etkileyecek

FED'in kararı doları nasıl etkileyecek

Unicredit: Fed'in kararı dolarda hareket yaratmaz

A+A-

UniCredit, bugün sona erecek Federal Açık Piyasa Komitesi'nden (FOMC) çıkacak kararın, geleceğe yönelik faiz artırımı beklentileri düşürülse  bile, ABD Doları üzerinde büyük bir etki yaratmmasının muhtemel  görünmediğini savundu.

Fed'in bugünkü toplantı sonrası yapacağı açıklamada, verilere bağlı ve sabırlı şekilde hareket ettiğini tekrarlamasını bekleyen UniCredit, Fed üyeleri arasında gelecekteki faiz artırımlarına yönelik beklenti  farklarını yansıtan pilot noktanın aşağı çekileceğini de öngördüklerini  vurguladı.

UniCredit, Fed'in Haziran ayında bir faiz artırımına gideceği beklentisini terk ederken, Fed faiz oranlarının tepe yaptığını ve bunu  sonucu olarak ABD Doları'nın orta vadede zayıflamasını beklediklerini de ifade etti. 

Doları etkiler

Federal Açık Piyası Komitesi'nin bugün sona erecek 2 günlük  toplantısından çıkacak kararlara ilişkin beklentilerini yatırımcılar  ile paylaşan Societe Generale ise, Fed yetkililerinin bu yıl için faiz  artırımlarına yönelik beklentilerini 2'den 1'e indireceğinin  öngörüldüğünü belirtti.

Fed'den bu yıl için 2 olan faiz artırım beklentisinden tamamen  vazgeçmesini beklemenin muhtemelen gerçekçi görünmediğini ifade eden Societe Generale, "Ancak eğer böyle bir şey olur ise, faiz  artırım beklentisi sıfıra inerse, en çok zararı ABD Doları görür" değerlendirmesini yaptı.

CFTC'nin verilerine göre yatırımların ABD Doları'nda uzun pozisyon  taşımaya devam ediyorlar ve EUR/USD paritesi şu sıralarda 1.13509 seviyesinde.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.