Fed'in son toplantısı tartışmalı geçmiş

Fed'in son toplantısı tartışmalı geçmiş

Fed tutanakları para politikası için gelecekteki seçeneklerin tartışıldığını ortaya koydu.

A+A-

Fed tutanakları para politikası için gelecekteki seçeneklerin tartışıldığını ortaya koydu

Fed'in yayınladığı 9-10 Haziran Federal Açık Piyasa Komitesi  toplantı tutanakları para politikası için gelecekteki seçenekler  üzerinde geniş kapsamlı tartışmalar yapıldığını ortaya koydu.

Tutanaklara göre üzerinde en çok durulan konu getiri eğrisi  kontrolü oldu ve yetkililer getiri eğrisi hedefilemenin maliyet  ve faydaları konusunda birçok soru dile getirdiler. Fed üyeleri  getiri eğrisi kontrolü konusunda daha fazla çalışma yapılmasını  istediler.

Cari politika araçlarının etkinliğine güvendiklerini ortaya koyan FOMC üyeleri, gelecekteki politika adımları konusunda halka daha fazla netlik sunmayı arzu ettiklerini ifade ettiler.

Fed yetkililer ayrıca, takvim bazlı ileri dönük yönlendirmeyi destekler göründüler. Katılımcılar, faizler konusunda ileri dönük yönlendirme ve tahvil alımlarınının hızlı ekonomik toparlanmayı desteklemeyi ve yüzde 2 enflasyon hedefine dönüşü teşvik etmeyi amaçlaması gerektiğini de vurguladılar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.