Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi kaldığı yerden seyircisiz oynanacak

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi kaldığı yerden seyircisiz oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasının son 33 dakikalık bölümü 3 Mayıs Perşembe günü, ‘yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz’ olarak oynanmasına karar verdi.

A+A-

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2 biten ilk maçın rövanşında 19 Nisan Perşembe günü Kadıköy'de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki mücadele Şenol Güneş'in kafasından yaralanmasına neden olan olaylar sonrası hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün yaptığı toplantıda konuyla ilgili kararını verdi. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası TFF'den şu açıklama yapıldı:

TALİMAT'IN 20. MADDESİ UYARINCA...

"TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe- Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. Maddesi'nin 1. Fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verdi. Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı kaldığı yerden 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanacak." Karşılaşmanın saati ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

SİYAH-BEYAZLILAR 10 KİŞİ ÇIKACAK

Skor 0-0 devam ederken tatil edilen karşılaşmanın 30. dakikasında kırmızı kart gören Pepe takımdaki yerini alamayacak ve Beşiktaş kalan bölümü 10 kişi tamamlayacak. Futbol Federasyonu, Fenerbahçe maçının 11'inde yer alan ancak hafta sonu Yeni Malatyaspor ile yaptığı Süper Lig karşılaşmasında sakatlanarak sezonu kapatan Caner Erkin'in yerine ise siyah-beyazlılara oyuncu değiştirme hakkı tanıyacak.

'ZORLAYICI SEBEPLERDEN' DOLAYI DEVAM ETTİRİLİYOR

TFF, devam kararını Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesine dayandırdı. Maçın iptal edilme prosedürü olarak, "Güvenlik gerekçesini" değerlendirme dışı bırakan TFF Yönetim Kurulu, 20. madde de yer alan "Zorlayıcı sebeplerden" dolayı maçın devamına karar verdi. Mete Kalkavan'ın maçı, Şenol Güneş'in hastaneye kaldırılması üzerine tatil ettiği kanaatine varan TFF, Güneş'in hastaneye kaldırılma olayını 20. maddedeki "Diğer ve zorlayıcı nedenler" kapsamına aldı.

7 GÜN İÇİNDE TAKIMLAR KARARA İTİRAZ EDEBİLİR

Beşiktaş, TFF'nin verdiği " Kaldığı yerden, aynı şartlarda, seyircisiz devam" kararına 7 gün içerisinde Tahkim Kurulu'na başvurarak itiraz etme hakkına sahip. Böyle bir başvuru olursa, Tahkim'in önünde iki seçenek bulunuyor: Mevzuatlara ve talimatlara uygunluğunu gözeterek, TFF'nin kararını onamak ya da yerinde görmezse, yeniden karar verilmek üzere TFF Yönetim Kurulu'na geri göndermek. Burada Tahkim'in farklı bir karar vermesi ise söz konusu değil.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.