Fenerbahçe CAS'ı aşamadı

Fenerbahçe CAS'ı aşamadı

Fenerbahçe'nin CAS'ın kararının iptali için İsviçre Federal Mahkemesi'nde açtığı dava reddedildi. Fenerbahçe açıklamayı KAP'a spor kulüplerinin alışılmış diliyle gönderdi.

A+A-

Fenerbahçe'nin CAS'ın kararının iptali için İsviçre Federal Mahkemesi'nde açtığı dava reddedildi. Fenerbahçe açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama ile bildirdi. KAP'a spor kulüplerinin alışılmış diliyle gönderdi. İsviçre Federal Mahkemesi'ne yapılan itirazın mahkeme tarafından 23 Ekim'de reddedildiğinin belirtildiği açıklamada, " yeniden yargılama sürecinin sona ermesini müteakiben her türlü ceza-i ve tazminat haklarını kullanmak yolundaki kararlılığını ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini tüm kamuoyuna deklare ederiz." denildi.

Fenerbahçe'nin KAP'a gönderdiği açıklama şu şekilde: 

"Şirketimiz hakim ortağı Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 11 Nisan 2014 tarihinde CAS kararına karşı yapmış olduğumuz itiraz; İsviçre Federal Mahkemesi'nin 16/10/2014 tarihli kararı ile reddedilmiş olup iş bu karar tarafımıza 23/10/2014 tarihinde tebliğ edilmiştir. İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararla ilgili yapacağı açıklamalara karşı ayrıntılı bir değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaşacağımızı bildirmekle birlikte; Türkiye'de hala tartışılan bir döneme ait hukuk dışı yargılama ve kararlarına dayanılarak alınmış bu kararlara karşı, kulübümüzün, yeniden yargılama sürecinin sona ermesini müteakiben her türlü ceza-i ve tazminat haklarını kullanmak yolundaki kararlılığını ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini tüm kamuoyuna deklare ederiz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ "

 

Fenerbahçe, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği karar sonrası Avrupa Kupaları'ndan 2 yıl men cezası almış, CAS da bunu onamıştı. Bu nedenle geçtiğimiz sezon Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadeleden çıkarılmıştı.

Bu sezon şampiyon olan Sarı-lacivertliler, CAS'ın kararının hem bozulması hem de kupalara gidebilmek için yürütmesinin durdurulması isteği ile İsviçre Federal Mahkemesine dava açtı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.