Fenerbahçe'nin 37. başkanı Ali Koç oldu

Fenerbahçe'nin 37. başkanı Ali Koç oldu

Fenerbahçe'nin 37. başkanı Ali Koç oldu. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de Ali Koç'u tebrik etti.

A+A-

Seçimli olağan genel kurulunda 21 bin 350 oyun kullanıldığı Fenerbahçe kongresinden Ali Koç zaferle çıktı. Sayım devam ederken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadı'ndan ayrıldı. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de Ali Koç'u tebrik etti.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım ile başkan adayı Ali Koç arasında geçecek olan başkanlık seçimi, 20 binden fazla üyenin katılımıyla gerçekleşti. Oyların sayımından sonra Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük sonuçları açıkladı. Küçük, 16 bin 092 oyla Ali Koç'un kazandığını duyurdu. Küçük'ün açıklamasına göre, Aziz Yıldırım, 4 bin 644 oy aldı.

ALİ KOÇ'TAN İLK KONUŞMA: KİMSEYE BİAT ETMEDİK, KİMSEDEN MENFAAT BEKLEMEDİK

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, seçildiğinin ilan edilmesinden sonraki ilk konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bu yolda hep inandım. 'Kim kazanırsa büyük farkla kazanacak' demiştim. Kendimizden çok emindik ama acaba bir şey de yanlış yaptık mı, dedik. Çünkü hiç kongreye girmemiştik. Bu sevgi, bu inanç, bu güven az insana nasip olur. Bu yolda kimseye biat etmedik, kimseden menfaat beklemedik. Aynaya baktığımızda kendimizi sorgulayacak bir eyleme girmedik. Bu kadar organik olabilirdi bir seçim kampanyası. 'Kongreler Fenerbahçe taraftarının sesidir.' dedim. Ben de bu inançla gittiğim her yerde 'Herkes yolcu, taraftar hancıdır. Ben de bir taraftarım.' dedim. Çok duygu yüklüyüm bugün. Bu sizin eseriniz. Siz bana inandınız, ben size inandım. Bir kez bile sizi utandıracak bir şey yapmadım. Camiaya layık olabilmek için çok titiz davrandım. Biz bu başarıyı milyonlarla aldık.

Bu yola çıkarken iki kişiye gittim. Biri Burhan Karaçam. 'Sonuna kadar seninleyim.' dedi. Diğeri Semih Özsoy. Bu süreçte minimum hata yaptıysak onun zekası sayesindedir. Yolda tuzaklar oldu, aba altından sopa göstermeye çalışanlar oldu. Bizim korkacağımız bir şey yoktu ve hep doğru bildiğimiz yoldan gittik. Bu iki isme teşekkür etmek istiyorum. Keşke şampiyonluk kutlasaydık, inşallah o günler de gelecek o günleri de kutlayacağız. Ailem her türlü iftiraya göğüs germem de yanımda oldu. Allah doğrunun yanında oldu. İyilik kazanacak dedik, iyilik kazandı. Burada hepinize ne kadar teşekkür etsem az. Hep beraber başardık, esas yolculuk şimdi başlıyor.

'BAYRAKLARI ÇIKARMAYA HAZIR OLUN'

Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Size, bir hayali gerçeğe dönüştürdüğünüz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Biz de sizin hayalinizi gerçeği dönüştürmek için mücadele edeceğiz. Çok zor bir yolculuğa çıkıyoruz. Biliyorum beklenti çok yüksek. Bundan sonra da hep beraber Fenerbahçe'miz için başaracağız. İçinde bulunduğumuz durum, elimizde sihirli değnek yok. Ben ve arkadaşlarımız, hayallerimizi ve hayallerinizi gerçekleştirecek iklimi size sunacağız. Bayrakları çıkarmaya hazır olun. Eski özümüze, mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazır olun.

'AZİZ YILDIRIM OLMASAYDI BEN BURADA OLMAZDIM'

Keşke yaşanmasaydı ama artık ne yaşandıysa yaşandı. Bir sözüm de başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a. Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım. O olmasaydı bu stat olmazdı. Aziz Yıldırım olmasaydı Türkiye'de birçok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Yakında Türkiye'de müthiş basketbol salonları olacak. Aziz Yıldırım olmasaydı bu da olmazdı. Aziz Yıldırım olmasaydı amatör sporlar Türkiye'de bu kadar gelişemezdi. Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye kattıklarıyla fazlasıyla efsane başkan olmayı hak etmiştir. En büyük kahramanlığını 3 Temmuz'da gösterdi. Bizim en zayıf olduğumuz anda dimdik ayakta durdu. Hem o hem de camiamız bu işten çok darbe yedi. Maddi zararlar alınana kadar hepimiz 4 Temmuz'daymışız gibi dimdik duracağız. Fenerbahçe'yle kimse başa çıkamaz. Uzun bir süreç bizi bekliyor. Bu işin en büyük mücadelecisi Aziz Yıldırım olacaktır. O bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir. Hepimiz, o mücadelede çorbaya tuzumuzu atacağız. Allah korusun Yargıtay'dan hiç kabullenemeyeceğimiz bir karar çıkarsa o zaman siz taraftarlara yine ihtiyacımız olacak. Biz bir bütün aileyiz.

'ATAMIZIN YOLU BİZİM IŞIĞIMIZ OLACAK'

("Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarına cevaben) Onun yolunda yürümeye devam edeceğiz. Onun yolu bizim ışığımız olacak. Atamız Fenerbahçeli. Ama onun kimi tuttuğu değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli.

Bize bu rüyayı yaşatıp hayalimizi gerçeğe dönüştürdüğünüz için teşekkür ederiz. Biz de sizlerin hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz.

ALİ KOÇ'A SİYASETÇİLERDEN TEBRİK

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u tebrik eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde: “Aziz Yıldırım'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilen Ali Koç'u tebrik ediyorum. Fenerbahçe camiası değişimi gerçekleştirmiştir, şimdi sıra Türkiye'deki büyük değişimdedir."

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de Twitter’dan Fenerbahçe’nin yeni başkanını tebrik etti. Akşener, "İktidar eliyle yapılan baskılara rağmen demokratik iradesinden taviz vermeyen Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyelerini tebrik eder, yeni dönemin tüm Fenerbahçe camiası için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç'u tebrik etti.  Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Fenerbahçe Kulübünün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ali Koç'a tebrik telgrafı gönderdi.

BEŞİKTAŞ'TAN ALİ KOÇ'A TEBRİK

Beşiktaş Kulübü de, Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından bir tebrik mesajı yayımladı.

Mesajda, "Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe 'ye başkan seçilen Ali Koç ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına görevlerinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

İki kulüp arasında Türkiye Kupası'nda oynanan yarı final maçında çıkan olaylar nedeniyle büyük bir gerginlik yaşanmıştı. Beşiktaş, Şükrü Saraçoğlu'nda yaşanan olaylar sonrasında yarım kalan maçın devamında sahaya çıkmayarak protesto etmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.