Fettulah'ın sitesi de kapatıldı

Fettulah'ın sitesi de kapatıldı

Fettullah Gülen'in konuşma ve açıklamalarının olduğu cemaatin yarı resmi sitesi Herkul.org sitesi mahkeme kararı ile kapatıldı

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuruda, FETÖ/PDY Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen'in herkul.org isimli site üzerinden örgütsel talimatlar verdiği belirtildi.

Sitede yayınlanan bazı örgütsel konuşmalara yer verilen ve tutuklu hakimlerin tahliye edilmesine ilişkin 25 Nisan 2015 günlü konuşması örnek gösterilen talep yazısında, İnternet Ortamında yapılan yayınların düzenlenmesine ilişkin kanuna göre kişilik hakları ihlal edilen tüzel ya da gerçek kişilerin erişimin engellenmesi talebinde bulunabileceği kaydedildi.

FETÖ/PYD Terör örgütünün amacının Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını engellemek olduğu kaydedilen talep yazısında örgüt liderinin verdiği talimatların Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve kuruluşlarının haklarını ihlal ettiği kaydedildi.

Erişim engellendi

Talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği Herkul.org adresli internet sitesine erişimin engellenmesine karar verdi. Karar siteden örgütsel mesajlar verildiği, örgüt liderinin verdiği talimatların Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve kuruluşlarının haklarını ihlal ettiği kaydedildi. Gülen bundan böyle mesaj verebilmek için bu siteyi kullanamayacak. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.