Fibabanka, 157,8 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti

Fibabanka, 157,8 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti

Fibabanka, 2020 yılı ikinci çeyrek sonunda 157,8 milyon TL vergi  öncesi kâr elde etti. Aynı dönemde vergi sonrası net kârı 120,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

A+A-

Fibabanka’nın kredi portföy büyüklüğü net 15,8 milyar TL,  kredilerin toplam aktifler içindeki payı ise yüzde 68 oldu. Aynı  dönemde, toplam pasiflerin yüzde 56’sını oluşturan müşteri mevduatı  ise 13,0 milyar TL seviyesine yükseldi.

Güçlü sermaye odağını korumaya devam Fibabanka’nın 30 Haziran 2020  itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 21,13 seviyesinde  gerçekleşti.

Yılın ilk yarısına ait finansal sonuçları değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, Koronavirüs salgını  ile mücadele kapsamında bu dönemde deekonomiye destek vermeye devam  ettiklerini ve sonuçlardan memnun olduklarını belirtti: ‘‘Türk  bankacılık sektörünün genç ve dinamik oyuncularından biri olarak,  ‘‘Anlarız hızla, çözeriz hızla’’ yaklaşımımız ve ‘‘Müşterinin ayağına  giden banka anlayışımız” çerçevesinde, 2020 yılının ilk yarısını  başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık.

Tabana yaygın bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi tüm iş yapış  şekillerimizin merkezine koyarak ürün çeşitliliğimizi artırmak en  önemli hedeflerimiz olmaya devam ediyor. Fibabanka olarak, yılın ilk  yarısını güçlü teknolojik alt yapımız ile müşterilerimizin,  paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak  başarıyla tamamladık’’ dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.