Fidan'ın yerine kim geçecek

Fidan'ın yerine kim geçecek

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın seçimden sonra görevinden istifa edeceği ve yerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın geçeceği iddia edildi

A+A-

Meydan Gazetesi'nden Ömer Şahin'in haberine göre; uzun süredir ayrılacağı konuşulan Fidan, 1 Kasım itibariyle MİT Müsteşarlığı’ndan ayrılıyor. Yeni görev yeri olarak da ABD öne çıkıyor. Fidan’ın ismi BM’de görev ya da büyükelçilik için geçiyor.

Fidan, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak için görevinden Davutoğlu’nun da bilgisi dahilinde istifa etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buna sert bir dille karşı çıkınca Fidan geri adım atmış ve MİT Müsteşarlığı görevine geri dönmüştü. Fidan’ın istifadan sonra göreve asaleten ataması yapılmadı.

YERİNE KALIN MI GEÇİYOR?

MİT Müsteşarı 7 aydır görevini vekâleten yürütüyor. Fidan’ın “Yıprandım, yoruldum” diyerek ayrılmayı kendisinin istediği söyleniyor. MİT Müsteşarlığı için en güçlü aday ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.