First Republic Bank 100 milyar dolarlık varlığını satmayı planlıyor

First Republic Bank 100 milyar dolarlık varlığını satmayı planlıyor

Bankacılık krizinin ortasındaki First Republic Bank, 50 milyar ila 100 milyar dolarlık varlıklarını elden çıkarmayı planlıyor.

A+A-

Dün açıkladığı ilk çeyrek bilançosunda beklentilerin üzerinde mevduat çıkışı yaşadığı ortaya çıkan First Republic Bank 50 milyar dolar ila 100 milyar dolarlık varlıkları elden çıkarmayı değerlendiriyor.

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uzun vadeli ipoteğe dayalı menkul kıymetleri de içerecek olan satışlar, bankanın varlıkları ve yükümlülükleri arasındaki uyumsuzluğu azaltmayı amaçlıyor.

Konuya aşina bir kaynak, potansiyel alıcılar arasında olan büyük ABD bankalarına, piyasa değerlerinin üzerindeki fiyatla bu varlıkları satın almaya teşvik olarak, teminat veya imtiyazlı hisse senedi verilebileceğini belirtti.

First Republic hissesi dün açıklanan bilançonun ardından yüzde 50’ye yakın kayıpla günü tamamlamıştı. Bir diğer orta ölçekli bölgesel ABD bankası PacWest’in hissesi ise mevduat seviyelerinin yatırımcıları tahmin etmesiyle kapanışın ardından yüzde 14 yükseldi.

İlgili Haberler