Fitch altın fiyatı tahminini revize etti

Fitch altın fiyatı tahminini revize etti

Fitch, metal fiyatı tahminlerini revize etti ve altın fiyatının 2023 yılına kadar 1.200 dolara düşebileceği konusunda uyardı

A+A-

Fitch, metal fiyatı tahminlerini revize etti ve altın fiyatının 2023 yılına kadar 1.200 dolara düşebileceği konusunda uyardı. Fitch güncellenmiş beklentisine göre, küresel ekonomik toparlanmanın mevcut sınırlı arzı sıkıştırmasıyla metal fiyatlarının kısa vadede önemli bir artış göreceğini öngörüyor.

Fitch Ratings, "Birçok emtia fiyatları kısa vadede geri dönen talepten fayda sağlayacağı için bazı metal ve madencilik fiyatı varsayımlarını revize etti, ancak arz tepkisi yavaş kalıyor ve stoklar azalıyor" dedi.

Kısa vadede bundan en büyük yararlananını, önümüzdeki birkaç yıl boyunca devam etmesi beklenen dar pazar arzı nedeniyle demir cevheri olması bekleniyor.

Fitch, demir cevheri fiyatlarının 90 dolarlık önceki tahminini aşarak 25 dolardan işlem görmesini öngördüğünü belirtti.

Bakır, metalin arz riskleri nedeniyle listede yer alırken, Fitch 6.000 dolar/ton olan önceki tahmini 7.200 dolar/tona yükseltti. Bakırın Şubat ayında 9.000 doların üzerinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, bu hala muhafazakar bir tahmin.

Ancak rapora göre, altın için görünüm, fiyatlardaki yukarı yönlü revizyona rağmen çok daha aşağı yönlü.

Fitch, 2021 için fiyat tahminini ons başına 1.400 dolardan 1.600 dolara yükseltti. Ancak tahmin, bazı analistlerin halihazırda aşırı satım olduğunu düşündüğüı düşündüğü mevcut işlem seviyelerinden hala 133 dolar daha düşük.

Fitch, önümüzdeki birkaç yıl içinde altında daha fazla zayıflama öngörüyor ve 2022 için 1.400 dolar ve 2023 için 1.200 dolar fiyat bekliyor.