Fitch, İngiltere'yi Brexit için uyardı

Fitch, İngiltere'yi Brexit için uyardı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Brexit sonrası İngiltere'de birçok sektörde bozulmalar olabileceğini açıkladı.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının kısa vadede ülkedeki çoğu sektörde bozulmaya neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının (Brexit) kısa vadede birçok sektörde bozulmaya neden olabileceği, uzun vadede ise ülke ekonomisinde dikkate değer riskleri ortaya çıkarabileceği vurgulandı.

Fitch’in açıklamasında, “Brexit sonrası İngiliz firmalarının AB piyasalarına erişimi konusunda oluşacak belirsizlik ve uzun süreli müzakereler, güven ortamı üzerinde baskı unsuru oluşturabilir, yatırımların ertelenmesine neden olabilir” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan İngiltere’de 23 Haziran tarihinde yapılacak olan referandumda Başbakan David Cameron’ın AB içerisinde kalınması yönünde yürüteceği kampanyanın kamuoyu eğilimleri üzerinde etkili olabileceği belirtildi.

Açıklamada, “Temel senaryomuz olmamakla birlikte AB’den ayrılmayı tetikleyecek olan 'hayır' oyu reel bir olasılık. Referandumdan 'hayır' oyununun çıkması durumunda her iki taraf da derin ekonomik ve finansal entegrasyonunun bozulmaması için çalışacak, ticaret anlaşması da dahil olmak üzere yeni bir ilişki kuracaktır” ifadelerine yer verildi.

Fitch’in açıklamasında, İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması durumunda AB vatandaşlarının ülkede çalışmalarına ilişkin bazı kısıtlamalar getirilebileceği belirtilirken, “Hizmet sektörünü de içerecek şekilde ticari ilişkilerde bozulmayı büyük çapta engellemek, İngiltere için Brexit‘in olası maliyetini sınırlayabilir” değerlendirmesine yer verildi.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.