Fitch Japonya'nın kredi notunu teyit etti

Fitch Japonya'nın kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Japonya'nın "A" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise "durağan"da bıraktı.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Japonya'nın "A" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise "durağan"da bıraktı.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, ülkenin "A" düzeyinde bulunan kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün ise "durağan"da bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, Japonya'nın yüksek ve artan kamu borcunun, kredi notunu baskılayan ana faktör olduğu kaydedilerek, bu yılın sonunda kamu borcunun milli gelire oranının yüzde 245'e ulaşmasının beklendiği aktarıldı.

Yüksek borç ve zayıf nominal büyümenin, ülkedeki projeksiyonları finansal şoklara karşı kırılgan hale getirdiği vurgulanan açıklamada, "Mali konsolidasyonun zayıflamasında otoritelerin sorumlu olması, makro ekonomik zayıflığın beklenenden fazla olması ve bunun kamu finansmanının istikrarına yönelik zorlukları artırması, kamu borcu üzerindeki faiz oranının devamlı ve sert bir şekilde artması gibi nedenler negatif bir derecelendirmeye yol açabilir." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, kamu borcunun sürdürülebilir düşüş sağlayabileceğine dair güvenin ve nominal büyümedeki güçlenmenin, Japonya'ya yönelik pozitif adımlar atılmasını sağlayabileceği dile getirildi.

Durağan not görünümünün, ülkedeki aşağı ve yukarı yönlü risklerin dengeli olduğu anlamına geldiğine işaret edilen açıklamada, Japonya Merkez Bankasının uyguladığı negatif faiz oranı uygulaması; "kendisini ispatlayamamış bir politika aracı" şeklinde nitelendirildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.